Super Mobilier la comanda

Tel 0741 135 223

Cum să curățați mobilierul din MDF

Majoritatea oamenilor au în casă sau în birou niște mobilier asemănător lemnului, care nu este cu adevărat din lemn. Ar putea fi o unitate de rafturi, o masă sau chiar dulapuri de bucătărie . Cel mai probabil este fabricat din plăci de fibre de densitate medie (MDF), un produs din lemn compozit care utilizează fibre de lemn reale, rășină și ceară ca miez, cu un strat exterior protector, decorativ, care este de obicei impermeabil. Potrivit Just Wood Furniture , este incredibil de obișnuit în ingineria mobilierului flat-pack (genul pe care îl cumpărați într-o cutie și pe care îl adunați singur) și ușile dulapurilor. MDF este o alegere populară, deoarece este mai puțin costisitor decât produsele din lemn complet natural, este ușor disponibil și vine într-o varietate de dimensiuni. Alte caracteristici atractive includ capacitatea sa de a fi presat în modele complexe în timpul producției și faptul că este destul de rezistent la umiditate datorită capacității sale de a se micșora și extinde.

Iar pe partea nu atât de avantajoasă, compoziția sa proiectată îl face greu, iar materialul, în timp, își poate slăbi strângerea pe șuruburile care îl țin împreună. Deci, mutarea acestuia pentru curățare poate fi dificilă și poate provoca daune. În plus, există și alte provocări de luat în considerare atunci când curățați și îngrijiți mobilierul din MDF - dar cu câteva sfaturi rapide, mobilierul dvs. din MDF poate dura mulți ani.

 

Inspectați-vă cu atenție piesa MDF pentru a nu se deteriora

Înainte de a începe curățarea, inspectați-vă mobila cu atenție pentru orice semne de deteriorare. Zgârieturile, umflăturile sau umflăturile și rupturile materialului sunt indicatori semnificativi că MDF-ul a fost compromis și va fi necesară o îngrijire suplimentară pentru a se asigura că nu mai rezultă daune în urma curățării acestuia. De asemenea, căutați șuruburi care se oscilează sau slăbite, deoarece aceste componente pot deveni mai puțin sigure în timp și pot necesita reparații pentru a menține integritatea structurii.

Potrivit Water Damage Plus , este important să înțelegeți că rezistent la apă și impermeabil nu sunt același lucru. Și orice rupere a suprafeței de protecție a mobilierului dvs. poate permite umezelii să se absoarbă rapid în miezul MDF. În timp ce MDF poate rezista la umiditate ridicată, atunci când apa ajunge la miez, apar probleme grave care uneori nu pot fi reparate. Într-o notă pozitivă, MDF poate fi acoperit cu un strat de acoperire fără apă, pentru a-l ajuta să reziste și mai mult la deteriorarea apei.

Tratați zonele deteriorate cu grijă

Mobilierul din MDF poate ceda la o varietate de probleme dacă nu este îngrijit corespunzător. Potrivit Water Damage Plus , piesele se pot deforma, se pot deforma, se umfla și se pot sparge, ducând la deteriorarea materialului MDF. Unele zone deteriorate vor necesita reparații înainte de a putea fi efectuată o curățare temeinică.

Repararea zonelor deteriorate poate implica șlefuirea, remodelarea sau umplerea cu chit de lemn sau adeziv. Trebuie avută grijă atunci când lucrați cu miezul MDF, deoarece este probabil ca formaldehidă și particule fine să fie eliberate în timpul procesului, în special în timpul șlefuirii și tăierii. Formaldehida este folosită la fabricarea multor produse și este un cancerigen cunoscut. Echipamentul de protecție, cum ar fi măștile, poate fi achiziționat de la orice magazin local de hardware sau de bunuri pentru casă. Odată reparată și uscată complet, ar trebui să fie sigur să curățați mobila cu un amestec delicat de apă și săpun de vase și o cârpă sau un burete neabraziv.

Alegeți cu atenție produsele de curățare

Cel mai bine este blând, potrivit Handhills Cabinets and Millwork . Deoarece MDF și învelișul său de protecție sunt adesea predispuse să fie ușor zgâriate sau deteriorate, ei recomandă să utilizați un săpun de vase blând și să-l diluați în continuare, astfel încât soluția finală să fie o parte mai curat la două părți apă. Produsele chimice puternice, periile cu peri tari și scruberele abrazive ar trebui evitate, deoarece acestea pot provoca daune (uneori subtile și inobservabile până când apa se infiltrează și provoacă o problemă) finisajului și strica aspectul mobilierului.

În schimb, alegeți bureți moi sau alte cârpe care nu zgârie (bumbacul pur sau microfibrele funcționează cel mai bine și sunt sigure de utilizat pe finisaje MDF). Înainte de a aplica cârpa umedă cu săpun pe mobilă, asigurați-vă că ștergeți orice exces de apă, astfel încât să fie doar săpun și umedă. Curățați rapid orice bălți cu un prosop de hârtie sau un prosop moale și uscat pentru a reduce probabilitatea de deteriorare.

Evitați aplicarea substanței chimice direct pe suprafață

Înainte de a aplica cârpa cu săpun pe suprafață, Atra Industrial Group să îndepărtați praful și resturile desprinse cu o cârpă uscată, neabrazivă, cum ar fi una din microfibră. O cârpă de bumbac funcționează bine pentru această sarcină. Dacă articolul are o acumulare de resturi uscate pe suprafața sa, utilizați cu atenție un accesoriu pentru furtun de aspirare portabil pentru a îndepărta orice ar putea marca sau zgâria stratul de protecție.

Următorul pas este să folosiți soluția de săpun pentru a curăța suprafața, dar evitați să o aplicați direct pe mobilier. În schimb, înmuiați-l în cârpă sau burete, stoarceți soluția suplimentară și ștergeți cu grijă mobila, asigurându-vă că lichidul în exces nu se scurge sau se infiltra în crăpături, cum ar fi zonele cu balamale și feronerie expusă. După aceea, ștergeți din nou cu o cârpă moale umezită cu apă plată pentru a îndepărta orice săpun care ar putea rămâne.

Uscarea suprafeței curățate

Un ultim pas pentru curățarea și îngrijirea corectă a mobilierului din MDF, conform Atra Idustrial Group , este să ștergeți orice umiditate rămasă de pe suprafață cu o cârpă curată și uscată din material non-abraziv, cum ar fi bumbacul sau microfibră. Este o practică bună să finalizați acest pas al procesului de curățare chiar dacă umiditatea nu este vizibilă.

Dacă descoperiți că apa a pătruns cumva în suprafața de protecție printr-o micro-zgârietură sau cusătură în învelișul de protecție, veți dori să o uscați cât mai repede posibil. Pentru a face acest lucru, promovați cât mai multă circulație a aerului cu ventilatoare și un dezumidificator. Deschiderea ferestrelor poate ajuta, de asemenea, dar Water Damage Plus recomandă să o sari peste el dacă vremea este umedă sau ploioasă, deoarece nu va face decât să încetinească procesul de uscare. Urmând acești pași simpli de îngrijire de rutină, mobilierul din MDF poate fi un plus atractiv pentru casa sau biroul tău timp de mulți ani.

Sursa: HouseDigest