Super Mobilier la comanda

Tel 0741 135 223

Cum să pictezi mobilier MDF deteriorat

Placa fibroasă cu densitate medie, cunoscută pur și simplu sub numele de MDF , este obișnuită atât pentru mobilier, cât și pentru construcția casei în prezent. Materialul lemnos de inginerie ieftin - un compozit de rumeguș și rășini, topite împreună într-un proces de căldură ridicată, de înaltă presiune - vine în foi de 4' × 8' și plăci de dimensiuni mai mici, de la 1/4” la 1” grosime. , la fel ca plăcile de placaj.

Dar, spre deosebire de placaj, care este fabricat din multe foi subțiri de furnir de lemn, MDF nu are noduri, inele și granulația lemnului real. Rezultatul? O compoziție care este foarte ușor de tăiat și, prin urmare, adesea folosită pentru astfel de aplicații de lux, cum ar fi lucrările de finisare personalizate și dulapurile. În plus, suprafața sa dură și netedă ia foarte bine furnirul și vopseaua.

Vopsirea MDF necesită totuși o înțelegere a materialului: vine din fabrică șlefuit la o netezime de 150 de granulație, astfel încât fața este gata de vopsit, dar marginile sunt mai poroase - aproape neclare - și necesită puțină pregătire pentru o netedă, finisaj uniform. În plus, porozitatea materialului îl face, de asemenea, nepotrivit pentru produsele pe bază de apă pentru stratul inițial. Urmați instrucțiunile de aici pentru cum să vopsiți MDF și proiectul dvs. colorat va deveni grozav!

Citește mai mult:Cum să pictezi mobilier MDF deteriorat

Cum să impermeabilizați MDF: un ghid practic

MDF este mai puțin costisitor decât alte panouri, inclusiv placaj, și are multe utilizări. Poate fi folosit pentru plinte, dulapuri, blaturi, panouri decorative, mobilier, podele, rafturi, semnalizare, izolare fonică, suport și multe alte articole. Din păcate, majoritatea MDF-urilor nu sunt impermeabile, totuși, dacă doriți să știți cum să impermeabilizați MDF-ul, suntem aici pentru a vă ajuta!

MDF este un produs din lemn de inginerie ieftin, care de obicei nu este impermeabil. Cu toate acestea, ați putea opta pentru un MDF rezistent la apă mult mai scump. Alternativ, aplicarea mai multor straturi de etanșant sau grund pentru lemn de calitate și unul sau două straturi de vopsea impermeabilă pe toate suprafețele este o modalitate ieftină de a impermeabiliza MDF-ul.

În acest ghid, vom discuta cum reacționează MDF-ul la umiditate, dacă poate fi folosit în zone umede în interior sau în exterior și dacă vopseaua și alte finisaje îl vor face impermeabil. Vă vom oferi un ghid pas cu pas despre cum să faceți MDF rezistent la apă. În plus, explicați cum să sigilați marginile, de unde să cumpărați MDF rezistent la umiditate și identificați cea mai bună modalitate de a impermeabiliza MDF-ul.

Citește mai mult:Cum să impermeabilizați MDF: un ghid practic 

Cum să curățați mobilierul din MDF

Majoritatea oamenilor au în casă sau în birou niște mobilier asemănător lemnului, care nu este cu adevărat din lemn. Ar putea fi o unitate de rafturi, o masă sau chiar dulapuri de bucătărie . Cel mai probabil este fabricat din plăci de fibre de densitate medie (MDF), un produs din lemn compozit care utilizează fibre de lemn reale, rășină și ceară ca miez, cu un strat exterior protector, decorativ, care este de obicei impermeabil. Potrivit Just Wood Furniture , este incredibil de obișnuit în ingineria mobilierului flat-pack (genul pe care îl cumpărați într-o cutie și pe care îl adunați singur) și ușile dulapurilor. MDF este o alegere populară, deoarece este mai puțin costisitor decât produsele din lemn complet natural, este ușor disponibil și vine într-o varietate de dimensiuni. Alte caracteristici atractive includ capacitatea sa de a fi presat în modele complexe în timpul producției și faptul că este destul de rezistent la umiditate datorită capacității sale de a se micșora și extinde.

Iar pe partea nu atât de avantajoasă, compoziția sa proiectată îl face greu, iar materialul, în timp, își poate slăbi strângerea pe șuruburile care îl țin împreună. Deci, mutarea acestuia pentru curățare poate fi dificilă și poate provoca daune. În plus, există și alte provocări de luat în considerare atunci când curățați și îngrijiți mobilierul din MDF - dar cu câteva sfaturi rapide, mobilierul dvs. din MDF poate dura mulți ani.

Citește mai mult:Cum să curățați mobilierul din MDF