Super Mobilier la comanda

Tel 0741 135 223

Cum să pictezi mobilier MDF deteriorat

Placa fibroasă cu densitate medie, cunoscută pur și simplu sub numele de MDF , este obișnuită atât pentru mobilier, cât și pentru construcția casei în prezent. Materialul lemnos de inginerie ieftin - un compozit de rumeguș și rășini, topite împreună într-un proces de căldură ridicată, de înaltă presiune - vine în foi de 4' × 8' și plăci de dimensiuni mai mici, de la 1/4” la 1” grosime. , la fel ca plăcile de placaj.

Dar, spre deosebire de placaj, care este fabricat din multe foi subțiri de furnir de lemn, MDF nu are noduri, inele și granulația lemnului real. Rezultatul? O compoziție care este foarte ușor de tăiat și, prin urmare, adesea folosită pentru astfel de aplicații de lux, cum ar fi lucrările de finisare personalizate și dulapurile. În plus, suprafața sa dură și netedă ia foarte bine furnirul și vopseaua.

Vopsirea MDF necesită totuși o înțelegere a materialului: vine din fabrică șlefuit la o netezime de 150 de granulație, astfel încât fața este gata de vopsit, dar marginile sunt mai poroase - aproape neclare - și necesită puțină pregătire pentru o netedă, finisaj uniform. În plus, porozitatea materialului îl face, de asemenea, nepotrivit pentru produsele pe bază de apă pentru stratul inițial. Urmați instrucțiunile de aici pentru cum să vopsiți MDF și proiectul dvs. colorat va deveni grozav!

 

Instrumente și materiale
 • Aruncați cârpe
 • Masca de praf
 • Protecție pentru ochi
 • Compus pentru gips-carton
 • Hârtie abrazivă cu granulație 20
 • Tampoane de șlefuit
 • Tack pânză
 • Grund pe bază de solvent
 • A picta
 • Pensulă
 • Sigilant

Pasul 1

Dacă lucrați la o piesă de mobilier, îndepărtați orice feronerie și lăsați deoparte până când vopseaua s-a uscat complet. Apoi protejați zona de lucru cu cârpe pentru a face curățarea mai ușoară. MDF produce mult praf atunci când este șlefuit, iar particulele fine pot irita ochii și plămânii, așa că asigurați-vă că purtați ochelari de protecție și o mască de praf bine fixată.

Pasul 2

Indiferent dacă proiectul dvs. MDF are o margine din fabrică sau a fost rutat personalizat, marginile trebuie sigilate pentru a accepta vopsea într-un mod care să se potrivească cu suprafața mai netedă a materialului. Sigilați marginile trecând peste ele un strat generos de compus de gips-carton cu degetul. Odată ce s-a uscat complet, șlefuiți marginile cu hârtie abrazivă cu granulație de 220. Umpleți orice zgârieturi de pe fața MDF-ului cu compus de gips-carton, deoarece orice martă sau zgârieturi vor fi dureros de evidente odată vopsite. Slefuiți întreaga bucată cu hârtie abrazivă cu granulație de 220, apoi ștergeți-o cu o cârpă adezivă pentru a îndepărta praful fin și orice murdărie sau resturi rămase.

Pasul 3

MDF-ul cu un grund pe bază de solvenți, cum ar fi Zinsser ( cumpărați online ) sau KILZ ( cumpărați online ). Evitați grundul pe bază de apă, deoarece poate cauza fibrele de lemn să se umfle, rezultând o suprafață care pare să aibă o granulație ridicată (indiferent de cât de mult efort depuneți pentru șlefuire). Folosiți o perie, o rolă sau un pistol de pulverizare pentru a aplica grundul - oricare este potrivit pentru proiect.

Pasul 4

Puteți folosi vopseaua preferată pe MDF amorsat și puteți aplica finisajul vopsei cu aplicatorul preferat, fie că este vorba de o perie, o rolă sau un pistol de pulverizare, oricare se potrivește cel mai bine proiectului. Odată ce primul strat de vopsea se simte uscat la atingere, evaluați dacă lucrarea dvs. are nevoie de un al doilea strat. Dacă observați orice pete, acoperiți întregul proiect MDF cu un alt strat de vopsea.

Pasul 5

Lăsați vopseaua să se usuce bine. Apoi, aplicați etanșantul preferat (poliuretan, lac, ceară etc.) dacă vă așteptați ca proiectul dvs. MDF să fie utilizat zilnic pentru a vă păstra vopseaua. De exemplu, ușile dulapurilor vopsite ar putea beneficia de un strat suplimentar de protecție împotriva uzurii; Coroana din MDF, pe de altă parte, nu va fi la îndemână și, prin urmare, nu va necesita un sigilant.

Pasul 6

Când proiectul este complet uscat, înlocuiți orice hardware pe care l-ați îndepărtat și faceți un pas înapoi pentru a vă admira munca. După un strat de culoare, MDF-ul va arăta exact ca orice alt lemn vopsit. De fapt, bricolagii pot crea ornamente personalizate, lambriuri sau mobilier parțial din MDF și parțial din lemn, iar odată vopsită, piesa finală se va îmbina perfect.

Puteți picta mobilier din MDF deteriorat (cunoscut și sub denumirea de mobilier din lemn fals) și puteți ascunde acele puf și bule urâte. Pufurile, bulele și zonele înălțate de pe mobilier înseamnă că s-a udat sau s-a deteriorat la un moment dat. Poate de la cineva care stă la o băutură la suprafață sau poate un prosop umed. Vopsiți mobila MDF deteriorată în loc să o aruncați la gunoi. Procedura pe care o folosesc pentru a ascunde bulele și pufurile este destul de simplă. Pot să te ghidez prin ea pas cu pas.

Probabil ca ai o bucata sau doua de mobilier din MDF in casa ta si nici nu stii asta. Doar ca să știți despre ce vorbim, aici este definiția de la Wikipedia .... Placa de fibre de densitate medie ( MDF ) este un produs din lemn prelucrat prin descompunerea resturilor de lemn de esență tare sau de rasinoase în fibre de lemn, adesea într-un defibrator, combinând acesta cu ceară și un liant de rășină și formând panouri prin aplicarea de temperatură și presiune ridicată. [1]  

Cum să pictezi mobilier MDF deteriorat

Tehnica de vopsire a mobilierului MDF deteriorat într-o coajă de nucă........ În primul rând ar trebui să șlefuiți orice zonă cu bule, să grunduiți cu un grund bun și apoi să vopsiți cu vopsea latex. Adăugați un model de șablon dacă este necesar pentru a ajuta la mascarea zonelor deteriorate. Procesul complet este prezentat în detaliu mai jos. N-ai ghici niciodată, privind în partea de sus a acestei comode, că avea o grămadă de pete pufoase în care lemnul fals (MDF) s-a udat. Le-am făcut să dispară.

Întotdeauna am folosit șabloane pentru accente decorative. Ei bine, ele pot fi folosite și pentru a acoperi defectele mobilierului. Dar mai întâi trebuie să avem grijă de zonele deteriorate.

Aceasta este poza nu prea frumoasă dinaintea pieptului. Am cumpărat această piesă de la My Favorite Junk Shop . Cufărul avea ceva așezat deasupra și nu am observat deteriorarea până când l-am încărcat în camion.

Pasul 1. Slefuiți mobila MDF deteriorată

Acest pas este obligatoriu și nu aveți nevoie de unelte electrice, ci doar de o bucată de șmirghel. Nu este necesar să șlefuiți întregul piept, doar zonele deteriorate.

Am decis să șlefuiesc zonele cu bule și să încerc să folosesc un strat ușor de grund înainte de a o vopsi. Slefuirea am facut-o manual. Mi-a fost frică să scot șlefuitorul electric și să scot prea multe lucruri. Cel mai bun lucru de făcut este doar șlefuirea zonei deteriorate și nu mai mult. Nu am vrut să măresc zonele, temându-mă că s-ar adăuga la puf atunci când am periat grundul. Slefuiți zonele proaste până când sunt la același nivel cu restul pieptului.

Pasul 2: Amorsați mobilierul din MDF

Grundul este excelent pentru ceea ce suferă de mobilier. Am un videoclip grozav despre amorsa mea preferată și despre cum să-l folosesc aici. Am aplicat un strat foarte ușor de grund Glidden Gripper în culoarea gri. Mi-a fost teamă să satur prea mult partea superioară pentru că s-ar putea să se ridice din nou. Mi-am ținut respirația în timp ce așteptam să se usuce primerul. Dar......arata bine. Fără pufă de la grund. Am adăugat chiar și un al doilea strat ușor de grund.

Pasul 3. Vopsiți Mobilierul Cu Vopsea Latex

Mulți pictori de mobilă se bazează pe vopsele de mobilier de specialitate, dar puteți obține rezultate grozave cu vopsea latex și este mai ieftin. Dupa ce s-a uscat grundul am pus un strat de vopsea roz pe baza de latex . Mai vedeam niște zone cu bule ușor ridicate.

Bulele erau vizibile doar dintr-un anumit unghi atunci când lumina le-a lovit exact. Probabil că le-aș fi putut șlefui puțin mai mult decât am făcut înainte de a folosi grundul. Prea târziu acum. Nu mi-au plăcut acele bule... așa că am încercat să ascund daunele mdf.

Pasul 4. Adăugați un design șablon peste MDF deteriorat

Șabloanele sunt ieftine și pot fi folosite pe orice decor de acasă, inclusiv pe mobilier. Urmează un șablon drăguț cu puncte circulare. Am descoperit că șablonul unui design pe mobilier poate acoperi unele defecte mari. Am selectat șablonul cu puncte cerc din cauza modelului aleatoriu.

Mi-am lipit șablonul la loc și am pictat designul cu o perie pentru șablon. Amintiți-vă că secretul șablonului este folosirea unei perii foarte uscate. Înmuiați peria în vopsea, apoi ștergeți cea mai mare parte a vopselei cu un prosop de hârtie. (faceți clic pe cuvintele roz pentru tutorialul aprofundat de șablonare)

Am înnebunit puțin și am făcut o mulțime de cercuri suprapuse. Mi s-a părut că a ieșit destul de drăguț! Nici măcar nu poți vedea acele mici bule de mobilier.

Dar, serios. Probabil că aș fi putut să-mi folosesc șlefuitorul și să netezesc toate acele bule, apoi să le amorsez, dar nu am făcut-o. Mi-a fost teamă că va fi exagerat. Poate data viitoare. Observați că a trebuit să adaug și un pic de dragoste cu șablon la designul cu diamant de pe fața comodei.

Această vopsea roz este un amestec special de mine. Am avut puțină vopsea roz deschis într-o cutie și am turnat-o într-o cutie de roz mai închis și aceasta este culoarea cu care am venit.

5. Vopsiți hardware-ul

Vopsea prin pulverizare tragerile de feronerie originale. Acesta este unul dintre cele mai ușor de făcut și are un impact atât de mare atunci când refaceți o piesă de mobilier. Am vopsit cu spray trăgurile de sertar în alb și am înlocuit mânerele de sus ale sertarelor cu cele din porțelan pe care le aveam la îndemână. Cred că le-am luat la Habitat Restore. De multe ori găsești trăgări de mobilier vechi și uneori noi la magazinele second-hand, piețele de vechituri etc. Dacă faci peste mobilier, cumpără foarte des acele trăgătoare când le vezi.

Mica comodă este elegantă acum. N-ai ști niciodată că vârful a fost deteriorat înainte. Comoda ar fi perfectă într-o creșă. Fă-o pe mama și pe fetiță să zâmbească.

Cum să pictezi mobilier cu probleme

Tu ce crezi? Chiar și mobilierul ieftin cu suprafețe deteriorate poate fi făcut frumos. Aveți vreo mobilă din mdf proastă sau din lemn fals cu avarii majore? Poate ai putea încerca această tehnică.